Coaching

Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok. Carl Gustav Jung

Mi a coaching…?

olyan egyéni, személyre szabott fejlesztő módszer, amely során felfedezzük igazi énünket, rálátunk elakadásainkra, megtaláljuk saját megoldásainkat. A folyamat cél,- és eredményorientált.

olyan eszköz, amelynek segítségével az ügyfél aktuális helyzetét az akadályozó tényezők, gátlások felfedezésével és elhárításával a kívánt jövőt elérheti.

A coaching célja olyan tartós változás elérése, amelyben új értékekre irányítja a figyelmet, új értékek születhetnek.

A coaching szemlélet biztosítja azt a mély meggyőződést, hogy a fejlődni vágyó ügyfél képes végiggondolni és cselekedni, képes úton lenni és maradni a kitűzött cél elérése érdekében.

Mindehhez a coach biztosítja azt a nyitott, bizalmi légkört, ahol az ügyfele biztonságban érzi magát, empátiája segítségével elfogadja ügyfele nézőpontjait, konstruktív visszajelzéseivel bátorítja a lépések megtételében katalizálva a változást.

Szemlélet, amely a coaching munkámat támogatja:

 1. Minden ember értéket képvisel. Tiszteletben tartom saját magam és mások értékeit.

 2. A bensőnkben rejtőzködő mély hit hozzásegít a folyamat sikerességéhez, mert hiszek magamban, a változni vágyó kliensben, a folyamatban.

 3. A coaching nem más, mint saját elakadásainkra saját megoldás megtalálása coach támogatásával.

 4. Elfogadom a másik ember működését, belső folyamatait, értékrendjét, amelyek során meghozza a döntéseit, és meghatározza viselkedését.

 5. A folyamatos önfejlesztés a magas szintű szakmai tevékenység alapja.

 6. Világos, nyílt kommunikációval őszinte visszajelzést adok a kliens számára saját folyamatairól.

 7. Teljes lényemmel rád fókuszálok, az általad megfogalmazott úton tartalak.

 8. Hitelesség és becsületesség kéz a kézben jár. Nyíltan felvállalom értékeimet, elveimet, szándékaimat, érzéseimet, hibáimat.

 9. A lelkiismeret az énünk legmélyéről kiinduló hang… Ahonnét a lelkiismeret szól, ott vagyok igazán szabad, felnőtt és azonos önmagammal.” Ullmann Tamás

 10. Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben,

és ezt a valamit mindenáron el kell érnünk.” Marie Curie

 1. Légy bátor! Add meg az esélyt magadnak arra, hogy tetteidet, érzéseidet, viselkedésed felvállald! A bátorság erőt ad a változáshoz, generálja a változást.

A belső harcos mindnyájunk jobbik fele, lelkünk sértetlen része: mindig tudja a jó irányt, ismeri az igazi értékeket, figyelmeztet, ha meghátrálunk, vagy megbicsaklik a térdünk, elakad a szavunk….A belső harcos bármikor képes megújulni és átalakítani az életünket. Éberen őrzi álmainkat, remélve, hogy egyszer valóra váltjuk őket.” Sárvári György

Oszd meg ismerőseiddel