Blog

A VÁRAKOZÁS NÉGY GYERTYÁJA A COACHING FOLYAMATBAN

ELSŐ GYERTYA – A HIT GYERTYÁJA

Az advent a várakozás, a felkészülés ideje. Ebben az időszakban felkészítjük lelkünket a ünneplésre, hogy ha eljön az idő, szívünk-lelkünk minden melegével átéljük az ÜNNEP ÁLDÁSÁT. Azt az áldást, amelyet mi magunk teremtünk meg saját magunk és mások számára.

 

Azonban nemcsak karácsonykor élhetjük meg ezt a felemelő és örömteli érzést.

Amikor végigmegyünk az önfelfedezés, vagy önmagunk újra-felfedezésének sokszor rögös útján, ugyanebben az örömben és felszabadító érzésben van részünk.

A testünk pihe könnyű, a lelkünk szabadon szárnyal, a gondolataink túlmutatnak az eddig ismert határainkon, MERT megnyitottuk önmagunkat saját magunk és a többi ember számára. Ily módon olyan ajándékot tartogat számunkra az élet, amely minden várakozásunkat felülmúlja.

Hogy lehetséges ez?

Tudatos elmélyüléssel, befelé figyeléssel.

  • Hagyjunk időt önmagunknak, hogy észrevegyük belső késztetéseinket!
  • Ajándékozzuk meg önmagunkat türelemmel!
  • Adjunk időt önmagunknak a „nem-tudás” birodalmában létezésnek!
  • Keressük a csendet, a belső csendünket! … hogy meghallhassuk azt a hangot, amely mindig is szólongatott csak oly halk volt a suttogása, hogy hagytuk elnyomni a külvilág zajától.

Amikor készen állunk a változásra, a személyes fejlődésre, máris fellobbant az ELSŐ GYERTYÁNK, a HIT gyertyája. Fénye már pislákol a ködben, abban a szürkeségben, amelyben nem látunk. Nem látjuk sem magunkat, sem másokat igazi pompájában, mert az árnyakra koncentrálunk.

Óvd az ELSŐ GYERTYA lángját! Ő a HITED a fejlődés erejében!

Vigyázd, hogy erősödjön a fénye, és árassza melegét rád, és a körülötted állókra!

Bátorítsd a lobogásra, hogy kitartson a láng a MÁSODIK GYERTYÁD meggyújtására!

Oszd meg ismerőseiddel
  • 15
    Shares