Blog

A VÁRAKOZÁS NÉGY GYERTYÁJA A COACHING FOLYAMATBAN

NEGYEDIK GYERTYA – A SZERETET GYERTYÁJA

 

A várakozás negyedik hétvégéjére készen állunk a SZERETET lángjának meggyújtására, már készen állunk továbbadni kincseinket, értékeinket. Egy –egy gyertya fellobbantásával – azaz a megismerési folyamat előrehaladásával – egyre beljebb kerültünk önmagunkhoz, egyre mélyebb összefüggéseket fedeztünk fel.  És már megtaláltuk a válaszunkat a leginkább foglalkoztató kérdéseinkre.

A négy gyertya – hit, remény, öröm, szeretet – külön-külön csak pislákol, együtt azonban fényesen ragyog, amely reményt ad, és kivetíti fényét a többi emberre. Felmelegíti a szíveket, gyönyörű szimfóniája megrezegteti a lelkek húrjait.

Felmerül a kérdés: vajon jól szeretek? Jól szeretem önmagamat és másokat?

Aki nem szereti önmagát minden jó és kevésbé jó tulajdonságával, képességével együtt, hogyan szerethet másokat? Mert a szeretet olyan mély és belső kapcsolódás másokhoz, amely átíveli a határokat, beleértve a saját határainkat is. Mert a szeretet feltétel nélküli.

Ezt a feltétel nélküliséget teremti meg a szívünk kitárása, önmagunk elfogadása és megnyitása mások felé.

Hogyan lehetséges ez?

  • A tiszteletteljes és szeretettel teli kommunikációval önmagunkról
  • A tiszteletteljes és szeretettel teli bánásmód önmagunkkal
  • Az együttérzés vagy az empátia kinyilvánításával mások felé

Az az ember, aki tisztelettel és szeretettel tud bánni önmagával, a többi emberrel is tisztelettel és szeretettel bánik. Elfogadja és becsüli önmagában és a másik emberben azt, aki.

Mentsük át a várakozás megélésének felemelő érzését az egyszerű hétköznapjainkba. Minden napunkra várakozással tekintsünk, mert minden új nap új lehetőséget kínál számunkra. Új lehetőséget a fejlődésre, a továbbhaladásra, a célunk elérésére és megvalósítására, amelyhez a kulcs: a HIT, a REMÉNY, az ÖRÖM, és a SZERETET.

„Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.

Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem érek.

Most megmarad a hit, remény, szeretet,
Ez a három,
De köztük a legnagyobb a szeretet.”

(Pál apostol első levele a korintusiakhoz)

Oszd meg ismerőseiddel
  • 6
    Shares